המתכון של מירי כהנא: עלי גפן ברימונים

יוסי ברויער Comments Off on המתכון של מירי כהנא: עלי גפן ברימונים
23:00
27.04.24
אתר קול חי No Comments on פרק ביצועים אחרון: אלו הקלידנים הטובים שיעלו לשלב הבא • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

חומרים:

 

  • קופסת שימורים של עלי גפן
  • 3 כפות שמן זית
  • בצל גדול חתוך לקוביות
  • 3 גזר מגורד דק
  • כוס אורז
  • 2 כוסות מים רותחים
  • כף אבקת מרק עוף
  • 2 כפיות סוכר
  • 2 כפות רכז רימונים
  • מלח ופלפל
  • 3 כפות קטשופ אוסם

 

לרוטב:

 

  • 3 כוסות מים רותחים
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות אבקת מרק עוף
  • 3 עד 4 כפות רכז רימונים
  • פלפל שחור

 

למטבל יוגורט:

 

  • 2 גביעים יוגורט או שמנת חמוצה
  • לימון סחוט
  • מעט עלי נענע קצוצים
  • מלח ופלפל
  • 2 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה:

 

  • מפרידים מעט את עלי הגפן ומניחים בקערה ומכסים במים רותחים. משרים כחצי שעה.
  • מטגנים בצל בשמן זית כשתי דקות. מוסיפים גזר ומטגנים עוד קצת.
  • מוסיפים את האורז ומטגנים שתי דקות אח"כ מוסיפים לסיר 2 כוסות מים רותחים, סוכר, רכז רימונים, מלח ופלפל.
  • מבשלים כמעט בישול מלא. רק עד שהמים נספגים. בסוף מוסיפים את הקטשופ ומערבבים.
  • ממלאים את העלי גפן אחד אחד.
  • מפזרים על תבנית שמן זית ומעט סוכר ומניחים מעל את העלי גפן צפופים זה לזה.
  • מעל הכל שופכים עוד מעט שמן זית.

 

מכינים את הרוטב:

 

  • מערבבים את כל החומרים בקערה ושופכים מעל העלי גפן.
  • עוטפים הכל בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות לשעה.
  • אח"כ מסירים את הנייר כסף ואופים עוד כרבע שעה להשחמה קלה.
  • צריך להשאיר מעט נוזלים בתחתית התבנית.

 

מכינים את המטבל:

 

  • מערבבים את כל החומרים. מניחים בקערה ומגישים יחד עם העלי גפן.


0 תגובות